Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıllık sigortam ve %76 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
16
arkadaşlar benim şu an sgk + bağkur + emekli sandığı olarak karmaşık 10 sigortalılığım var. Rapor oranım %76, malulen emekli olabilir miyim ? olursam emekli maaşım ne olur acaba. Şu an devlet memuruyum. Teşekkürler.

tsunami_

Hangi tarihler arasında hangi statüde kaç gün primin yattı?
Doğum tarihin?
İlk sigortalı olduğun tarih?
Emekliliğe temel sayılacak durumun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde mi? Ya da sakatlık oranı cetveli'Ne göre hangi oranda raporun var? Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkın var mı?

Doğum tarihi: 10.11.1986

11.2006 - 09.2009 arası ssk full
09.2009 - 05.2011 arası bağkur full
05.2011 - 06.2013 arası Ziraat Bank özel vakıf sigortası ( emekliliğe tabidir )
06.2013 - ~ halen emekli sandığı.

ilk sigortalılık başlangıçımda şeker hastası idim fakat raporum %30 du. Daha sonra %46 .. %56 derken geçen yıl itibari ile engel oranım %76 'ya yükseldi ve maliyeden vergi indirimim var 2. dereceden.

tsunami_

4c’ye tabi isen (gün/11.2006 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 prime tabisin. Yani, gün/11.2021 tarihinde emekliliği hak edeceksin (O gün geldiğinde %60 ve üzerinde rapor alabileceğini varsaydım)

bagkur.PNG

o gün geldiğinde umarım %60 altında olurum tabikide gidişat ve bu şeker ile zor :) şaka bi yana ortalama 2 yıldabir engelim %3-5 arasında artıyor... Teşekkürler yanıtınız için.

benim ilk sgk girişi(2006 sgk girişim) zamanında engelli raporum yoktu ama o zamanda engelliydim ( şeker hastalığım 2001 tarihli ama engelli raporunu 2008de aldım). Bu durumda emeklilik tarihi ne olur ?

ozgurmeric74

peki hangi tarihi baz alıcam abi ? ilk engelli raporu aldığım tarihimi yoksa ilk sgk sicil tarihimi ?

EMSAN Emeklilikte 10 yıl şartı ?

Arkadaşlar merhabalar. 2013 de memur oldum. öncesi ssk bağkur karışık. 2021 de 15 yıl ve 3600 yevmiyem doluyor. Fakat 10 yıl emsanda dolmadan emekli olamazsın diyorlar. Acaba bu konuda husus nedir bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.

@tsunami_ Uganda 'da Olsa İşe Girince Vergi İndiriminden Yararlandığımız Dereceyle ve Raportaki Oranla Belirlenen Çalışma Süresini Doldurunca Emekli Olabiliyorsunuz Ama
Burası Türkiye Her An Herşey Değişiyor.

Elimizdeki Haklar Biranda Çokmuş Gibi Gösterilip Kişilerin Kenidne Özgü Kanunları Yorumlandığından Birçok Hakkımızı Bile Adam Gibi Kullanamıyoruz. Nasipse O Gün Gelsin Hep Birlikte Ne Olacağını Görelim :)

tsunami_

Sigorta ilk baslangiciniz kac?

İse engelli kadrosundanmi girdiniz, sonradanmi engelli oldunuz, rapor orani kac?

Bunlari yazarsaniz forumdaki arkadaslar bildiklerini paylasirlar.

DÜZELTME
Pardon, telefondan bakmıştım ilk, sorduklarımı zaten yazmışsınız onları görmedim telefondan nedense.

Özgür beyin ve Bülent beyün yazdıklarını dikkate alırsınız.

Sağlıklı günler.

Son düzenleme:
Özgür beyin ve Bülent beyün yazdıklarını dikkate alırsınız.

yok o yazılanları dikkate aldım ama olduğum yerde birisi emsanda 10 yıl dolmadan şart ne olursa olsun emekli olamazsın diyor bu yüzden ek olarak bunu yazma ihttiyacı duydum. MEvcut engel oranım %76. 2021de normalde doluyor emekliliğim ama emsanda 2021 8 yıllık olmuş olacağım.

TheLonely
ugandanın yolları taştan
sen çıkardın beni gülüm baştan...

Emsan'da 10 yıl doldurma hikayesini arkadaşların uydurmuş hocam senin. Sgk'ya göre neyse onu doldurduğunda emekli olursun sen. yani 2021de

Malülen Emeklilik Olayı(!)

Arkadaşlar merhabalar. Daha önce yazıldı mı çizildi mi bilmiyorum ama şu an durumum pek iyi olmadığı için araştırma gücüm yok pek..

Ben 2006 kasım ayında ssk girişli olarak işe başladım normal işçi statüsünde. 3 ay çalışıp tarım ssk ödedim ve sonrasında da 2009 yılında 20 ay bağkur ödedim. Ardından tekrar ssk ve devamında ise ziraat bankasına(sözleşmeli, emekli sandığı değil) işe girmem nedeni ile 2 yıl vakıf özel sigorta.

Bunların ardından 2013 haziran ayında devlet memuru olarak atandım. Memur olarak göreve başladığımda yanılmıyorsam %56 engel oranım vardı ve ankara vergi indirimi almıştı bu oran. Gel vakit git vakit rahatsızlıklarım ilerledi ve şu an %84 oranında engelli raporum mevcut.

Şu an hastanede yatıyorum vaskülit ve ayaklarında çıkan yaralar için. Kalp damar cerrahisi doktoruna istirahat raporu için başvurdum ve malulen emeklilikten faydalanması uygundur diye görüş bildirmiş. Rahatsızlıklarım; Tip 1 Diyabet, Tansiyon, sol ve sağ ayakların ikisinde damar tıkanıklığı sağ ayakta burger tanısı, hipotroid ve son olarak orta çapta damar vaskülit. Biraz araştırma yaptım ama emekli sandığı 10 yıl çalışmadan emekli etmiyormuş diye okudum. Acaba bu durumda emekli olabilirmiyim? olursam maaşım nasıl olur? Maaş konusu önemli 3 çoçuğum var... Malül maaşları çok düşük diye duydum çünkü.

Karar vermeden bu konuda forumda bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Emekli sandığını arıyorum ankarada ama telefon habire meşgul o yüzden ulaşamadım kimseye. Şimdiden herkese teşekkürler. Yaşım 32 bu arada.

Ssk girişim: 2006 Kasım - Toplam 520 Prim
Bağkur Girişim: 2009 - Toplam 600 Prim
Tekrar Ssk Giriş: 2011 ( yukardaki 520 prim buna dahil)
Özel Vakıf Ziraat Bank sigorta Girişim: Mayıs 2011 - Toplam 700 prim
Emekli Sandığı Girişim: Haziran 2013 - 1800 prim ve çalışmaya devam ediyorum.

tsunami_

Şartlar sağlanmışsa hemen malulen emekli olunur öncelikle. 10 yıl kamuda çalışma şartı yok artık. Emekli sandığı zamanında öyleydi. 1 ekim 2008'de sonra ssk (4a)-Bağkur (4b)-emekli sadığı (4c) hepsi ayın oldu. 5510 25-27 maddeler hepsi için aynı.

Maaş konusu maalesef berbat! Düşük olacaktır...

OturanBoğa
öncelikşe yanıt için teşekkürler
maaş konusunun düzelmesi için o halde 15 yıl 3600 yevmiyeyi doldurmam gerekiyor demi?

2006 ssk ama 2013 memuriyet girişli memur 5510a göre mi yoksa 5434e göremi emekli olur?

Kamudan Emeklilik Hk.

Arkadaşlar merhabalar. 2006 11.ay sgk girişi ile sigorta başlangıcım mevcut. 2013 6.ay itibari ile 657 devlet memuru oldum. Hizmet birleştirmemi yaptım, rapor oranım (%90 oran) nedeni ile sanırım 15 yıl 3600 yevmiye ile emekliliğe tabiyim. Mevcut prim günüm 5600 civarlarında.

Sormak istediğim mevzu şu; Emekli olmak istiyorum ama emeklilik başvurumu yaptıkdan sonra sgk yada emekli sandığı beni tekrardan rapor için hastaneye sevk eder mi ? En son 2020 mart ayında almış olduğum süresiz raporum mevcut.Tip 1 şeker, kalp, böbrek, ampute vs derken bi sürü kronik rahatsızlığım mevcut. Ve tüm bu emeklilik işlemleri ne kadar sürer acaba ..

Bilgisi/tecrübesi olanlar bilgi paylaşımı yapabilirse çok sevinirim. Saygılarımla.

yani SGK yeni rapor için tekrardan hastane sevki yapar mı bülent hocam ? hastalıklarım sgk hastalık listesinde mevcut..

OturanBoğa

hmm anladım Bülent hocam. Bu iş hastane sevki vs derken sanırım minimum 1-2 ay zaman alır emeklilik olayım.. %60 oran üstü ile tip 1 diabet + kalp rahatsızlıkları + ayak parmakları ampute + damar tıkanıklığı + böbrek fonksiyon kaybı + tansiyon + hipertriodi + vaskülit vs ile sanırım sorunsuz emekli olurum gibime geliyor..

bülent hocam son sorum olacak izninizle; misalen emekli olduk diyelim sgk kontrol muayenesi falan ister mi yukarıda ismini zikrettiğim hastalıklarımla ?

tsunami_

Kontrol muayenesi o kadar belirsiz bir şey ki, kimi ne zaman çağıracaklar kimse bilemez. Ama hastalık söz konusu olduğunda bu her zaman bir risktir. Bir de tabii ne amaçla olursa olsun alınan düşük oranlı rapor da kontrole çağırılmak için yüksek risk doğurur.

Üst Alt