Malülen Emeklilik Olayı(!)
Arkadaşlar merhabalar. Daha önce yazıldı mı çizildi mi bilmiyorum ama şu an durumum pek iyi olmadığı için araştırma gücüm yok pek..
Ben 2006 kasım ayında ssk girişli olarak işe başladım normal işçi statüsünde. 3 ay çalışıp tarım ssk ödedim ve sonrasında da 2009 yılında 20 ay bağkur ödedim. Ardından tekrar ssk ve devamında ise ziraat bankasına(sözleşmeli, emekli sandığı değil) işe girmem nedeni ile 2 yıl vakıf özel sigorta.
Bunların ardından 2013 haziran ayında devlet memuru olarak atandım. Memur olarak göreve başladığımda yanılmıyorsam %56 engel oranım vardı ve ankara vergi indirimi almıştı bu oran. Gel vakit git vakit rahatsızlıklarım ilerledi ve şu an %84 oranında engelli raporum mevcut.
Şu an hastanede yatıyorum vaskülit ve ayaklarında çıkan yaralar için. Kalp damar cerrahisi doktoruna istirahat raporu için başvurdum ve malulen emeklilikten faydalanması uygundur diye görüş bildirmiş. Rahatsızlıklarım; Tip 1 Diyabet, Tansiyon, sol ve sağ ayakların ikisinde damar tıkanıklığı sağ ayakta burger tanısı, hipotroid ve son olarak orta çapta damar vaskülit. Biraz araştırma yaptım ama emekli sandığı 10 yıl çalışmadan emekli etmiyormuş diye okudum. Acaba bu durumda emekli olabilirmiyim? olursam maaşım nasıl olur? Maaş konusu önemli 3 çoçuğum var... Malül maaşları çok düşük diye duydum çünkü.
Karar vermeden bu konuda forumda bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Emekli sandığını arıyorum ankarada ama telefon habire meşgul o yüzden ulaşamadım kimseye. Şimdiden herkese teşekkürler. Yaşım 32 bu arada.
Ssk girişim: 2006 Kasım - Toplam 520 Prim
Bağkur Girişim: 2009 - Toplam 600 Prim
Tekrar Ssk Giriş: 2011 ( yukardaki 520 prim buna dahil)
Özel Vakıf Ziraat Bank sigorta Girişim: Mayıs 2011 - Toplam 700 prim
Emekli Sandığı Girişim: Haziran 2013 - 1800 prim ve çalışmaya devam ediyorum.