Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık engelli raporu ile ötv muafiyetinden yararlanabilir miyim?

YOLCU33

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Yüzde 90 engelli raporu aldım ötv muafiyeti ile araç alacağım. Ancak 1 yıl süreli vermiş..sorum şu: Bu bir yıl sonunda yine rapor almam gerekiyor mu ötv muafiyeti lçin ..cevaplarsanız sevinirim

Rapor 1 yıl süreli verilmişse 1 yıl sonra yeni rapor almanız gerekiyor..arac alacaksanız 1 yıl içinde alabilirsiniz.

@YOLCU33,

Soruyu doğru anladıysam 1 yıl sonra yeniden rapor almanız şart değil.

Elinizdeki raporla ÖTV indirimli araç alıp ve sonra raporun süresi bittiğinde, siz ÖTV indiriminden faydalandınız diye yeniden rapor almanız gerekmiyor.

Aracı aldınız ve raporun süresi bitti. Raporu başka bir iş için kullanmayacaksanız yenilemeniz gerekmiyor.

(Konu dışı : Aynı cümleyi üç farklı şekilde yazdım. İstesem 13 farklı cümle şeklinde de yazabilirdim ama yazmadım. Demek ki istemedim.)

@ucuncubahar,

Raporun geçerliliği 1 yıldır, bu raporla ÖTV'li araç aldığını var sayalım raporunda süreci bitti, raporun geçerliliği olmadığından yenileme yapılmaz ise yada düşük oranlı rapor söz konusu olursa, aracın ÖTV bedelini ödeme zorunluluğu doğacaktır ;)

1 yıl sonunda eğer rapor almaz iseniz mtv ödersiniz 6 ayda bir devlet sizden 1 yıl sonunda senin raporun bitti ötv yi öde diyemez araç size verilirken rapora göre 1 yıllık işlem yapılır 1 yılın sonunda rapor alınmaz ise herkes gibi mtv yi ödersiniz

@16Caner16,

yok hocam öyle bir şey nereden çıkardın ?
ARaş 5 yıl senindir 5 yıl sonra ötv siz satabilirsin. Adam %90 engelli 1 yıl sonra %88 engelli olursa 700-800 bin tl mi verecek yok öyle dünya kaldı ki Türkiye de engel durumunu ölçen bir cihaz yok. Doktor sana ister %60 verir isterse %90 verir. Farklı komisyonlardan hastalığı ilerlemediği halde %45 ile 80 arasında engelli oranı alan arkadaşlarım var. Tamamen doktorun pskolojik durumuna kalmış.

@Polmiks,

rapor süresiz olsa tamam dediğiniz gibi olur ama devletimiz kısa süreli raporla alınan dediğiniz gibi 700-800 bin muaflı araçların vergisini geri alabilmek için peşini bırakır mı sanıyorsunuz ! aahhh aahhh neredeee :)

@16Caner16,
Türk Devletinin öyle bir hakkı yok. Devlet hiç bir şey yapamaz.
Ben şuan hastaneye gitsem bana dediğim gibi %40 da verebilir doktor keyfi isterse %90 da verebilir hiç kimse bir şey diyemez. Doktor isterse %89 da verebilir. Suistimale açık bir sistem var. Diyelim doktor sana %95 verdi Araç aldın. 1 sene sonra sana gıcık kaptı eşi ile kavga etti kıllığına %88 yada 89 da bıraktı ne yapacaksın ? Mahkeme mahkeme sürünecek misin ? Öyle bir şey yok. Sen aracı alırsın 1 yıl için de o zaman bir şey olmaz ama 1 yıl sonra %89'u çakarlarsa o aracı alamazsın.
Hukuk Güvenliği İlkesi ve Hak Arama Hürriyeti (Anayasa Madde 36 ve Madde 125),Sosyal Hakların Korunması (Anayasa Madde 60 ve Madde 65)

Üst Alt