Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli %65 raporumla yaptığım emeklilik müracaatı reddedilmiş!?

dilek75

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar bende %65 ile 1 yıl süreli engelli raporu aldım, vergi indirimi de 1 yıl süreli geldi. sgk ya evrakları verdim, sms ile gönderilen linkten arada kontrol ediyorum durumu.
bugün dosya reddoldu diye bir ibare düşmüşler ama açıklama yok.
şimdi bu nedir, emeklilik mi reddoldu kafam karıştı, 170 i aradım
bir sorun görünmüyor yoğunluk var evrakınız "onay sonrası gözden geçirme safhasında" dedi.
böyle bir durum yaşayan yada bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

dilek75

Merhaba,SGK Prim gün sayınız konusunda bir sıkıntınız olabilir mi veya hala bir işyerinde çalışıyor olabilirmisiniz ?

E- Devlet sisteminde SGK kurumu altında DYS(Dosya Yönetim Servisi) bünyesinde evrak takip modülü mevcuttur.

Linki; https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sso-evrak-takip

Birde ilgili linkten evraklarınızın durumunu inceleyebilirmisiniz?

Saygılar.

Merhaba, gün sayımda bir sıkıntı yok, sgk ya evrakları teslim etmeye gittiğimde de iş yerinden çıkışım yapıldı.
Red durumunu dys evrak takip sisteminde gördüm, ancak bir açıklama yoktu sadece DOSYA REDDOLDU yazıyordu

dilek75 Sgk ya evrakları teslim etmeye gittiğinizde sgk emeklilik servis-1 bölümünde sorgulama yaptırarak emekli olabilirsiniz yada olamazsınız gibi bir işlem yaptırmadınızmı ?

hayır, iş yerinden çıkışınızı yaptırın dediler yaptırdım, Ağustos'un 15 inden sonra hesaplarınızı kontrol edin dedi memur. bu kadar.

Bu durumu başvurduğunuz sgk ya gidip öğrenebilirsiniz.170 bilgi hattı yetersiz kalıyor

dilek75 De-Kont aynen başvuru yaptığınız sgk ya giderek son durum hakkında herşeyi öğrenebilirsiniz.
Alo 171 herşeyi sistem üzerinde göremez malesef.

dilek75

Sonuç nedir?

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

merhaba, unkapanı sgk ya gittiğimde vergi indirim evrakının dosyada olmadığını söylediler. Nasıl yok bende anlamadım. Dilekçe yazdırdılar evrakı verdim işlemleri başlattılar. şimdi e devlette "" 2205411784 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz"" diye bir yazı ile karşılaştım. her halde sonuca ulaştık. başka da bir bilgi yok. ilginiz için teşekkür ederim.

Üst Alt