Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1. derece vergi indirimi ve 10 yıllık sigortalılığım var. Emeklilik şartlarım..?

tsrahman

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
10 yıllık sigortalılığım var. raporluyum 18 aydır ben ne yapayım. 1. dereceden vergi indirimi aldım.

Malulen emekliliğe uyuyor mu durumun? Omurilik felçli olduğun tarihten önce sigorta girişin var mıydı?

evet var. 99 girişliyim. malulen emekliliğe uyup uymadığı konusu kesin değil, araştırma yaptım biraz ama net bir cevabı ancak kurum hekimlerinin raporu verecek sonucu var elimde. c7 kırığı sonucu parapleji devam ediyor.

şuan planım ekpss yyyi kazanıp çalışmak, tabi biraz adaptasyon engellerim var. biraz diyorum ama ben evde kalmamalıyım. adapte olup en az 5 yıl daha çalışıp engelli emeklilik planlıyorum, çünkü bundan öncede özel sektörde çalıştım ve yüksek prim ödendi.

Evet, bence de çalışma konusunu üstelemek en güzeli...

Eğer TAK kullanıyorsan, tuvalet hissin yoksa vs. maluliyet cetveli'ne göre malul sayarlar... 1800 gün primin ve 10 yıllık sigortalılığın da varsa, dilediğin zaman malulen emeklilik başvurusu yapabilirsin.

emeklilik mi çalışmak mı?

emekliliğe hak kazanan biri memur olarak çalışmak ister mi?
ister tabi daha fazla maaş sosyal hareketlilik eee daha neler var?
peki memur olduktan sonra emekli olmak isterse bir sürü yokuş var önünde ya engeli müsaade etmedi daha çalışmasına? ne olacak o zaman?
çalışmakta bir maliyet, masraflar artacak. sorumluluk, mesai..... ders çalışırken kafa karıştırıcı sorular soruyorsunuz kafam gidiyo sağa sola ne yapacam ben.

30 dakika sonra

hala aynı yerde olduğumu anlatan ne güzel bir forum bu yaa seviyorum sizi.

5 dakika sonra

kararsızlıktan kurtulmam lazım ve derslerime odaklanmam lazım.

malulen emekliliğe başvurdum. ekpss olursa duruma göre bakarız. emeklilik maaşı konusunda malullük daha iyiymiş edindiğim bilgilere göre. normal emekli olsam yüksek yatan primlerin hiç faydasını görmeyecektim. ama malulen olursam fark olacağını hissediyorum :)

Dilerseniz önce çalışmayı düşünün... Baktınız ki ilerde olmadı, çalışmak zor geliyor, basarsınız istifayı ve emekliliğe dönersiniz. Ama tabii bu çok kişisel bir karar. Ben mesela emekliliği sevenlerdenim :)

şu anda iş yerimden yazıyorum. 2014 kasımda memur olarak çalışmaya tekrar başladım. nostaljik oldu üstteki mesajları okumak ve yaşadığım kararsızlıkları tekrar hatırlamak... sağlığım bu kadar iyi değildi moralimde iyi değildi o yıllarda sonuçta % 1 ile yaşama tutunmuştum.
evden dışarı çıkabilen herkes olabildiğince dışarı çıkmalı ama çalışmak ama gezmek her ne ise evde insan hiç bir zaman ev dışındaki kazanımları kazanamaz bence. sosyallik özgüven bunlar ev dışında pekişir arkadaşlar. çalışabildiğim için çok mutluyum. Elhamdülillah.

Üst Alt