Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 ay sonra raporumun süresi doluyor. Vergi indirimine başvurabilir miyim?

HanımAğa2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Foruma yeni katıldım. Bilgili üyelerin yardımına ihtiyacım var.

2 ay önce ekpss ile bir devlet kurumuna yerleştim. Engelli raporum var %43 ve 1 ay sonra raporumun süresi bitiyor. Asaletim tasdiklenmedi henüz. Ben bu rapor ile vergi indirimi için başvuru yapmak istiyorum. Daha sonrasında raporumu yenileyeceğim.

1-)Sizce vergi dairesi rapor tazeleme mi isteyebilirler mi? Tazelendiğinde başvuru yaptığım oran düşerse asaletim tastik olması konusundan sıkıntı yaşar mıyım?

2-)İşçi kadrosundayım ve aydan aya vergi oranları değişiyormuş. Aylık ne kadarlık bir vergi indirimi maaşıma yansır? Süreç nasıl? Sonuçlanması ne kadar sürer? E-devletten başvuru yapabilir miyim?

3-)Erken emeklilik başvurusu için çok mu erken?

Teşekkürler. İyi forumlar.

HanımAğa

Merhaba,
1-Rapor yenileme isteyebilir ya da 1 yıl süreli vergi indirimi onaylayabilir. Asalet ile raporunuzun hiç alakası yok.
2-Sizin oranınız için aylık 52,5 TL maaşınıza ek gelir. Maaşınızı tam bilmiyorum ama son aylar vergi dilimine girmeniz söz konusu ile, vergi indiriminiz varken girmezsiniz.
3-Yetersiz bilgi veriyorsunuz. Daha öncesinde çalışmanız var mıydı? İlk defa mı sigortalı oldunuz? İlk defa sigortalı olduysanız emekliliği 18 sene kadar unutun :)

Bir de bişeyi analayamadım. İşçi kadrosundayım diyorsunuz ama asalet ile ilgili soru soruyorsunuz? Asalet bildiğim kadarıyla kadrolu memurları ilgilendiren bir mesele.

Üst Alt