Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1.4 motor jipi vergi muafiyetli olarak alabilir miyim?

Mustyyy41

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar. Adım mustafa.
%90 engelli raporum var. Araç almak istiyorum. Ötv hakkında son olarak hangi yasa mevcut bi kaç yere bakdım ama 2005'den kalma bilgiler var.

Alacağım Araç wv tiugan 1.4 motor var. 1600cc den düşük ama jeep oldugu için bi değişiklik oluyor mu. Anahtar teslim fiyatı 28 bin Euro.
Ötv indirimi ile ne kadara alabilirim.

Yardım ederseniz sevinirim.

araç alabilirsin 2005 deki bilgiler doğru,fakat siz engelliyseniz h sınıfı ehliyet isteniyor trafikde fakat 90 ın üzerineyse özrünüz ailenizde sizin adınıza araç alabiliyor.28 000 euroluk bir araç yaklaşık 21000 avro gibi fiyat olur.

Alabilirsiniz.Yasaya 1600 cc yi geçmeyecek jeeplerde dahil edilmiştir.

Yasaya göre;

Malül ve engellilerin ÖTV ödemeden iktisap edebilecekleri taşıt araçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
-Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar(steyşın vagon,arazi taşıtı ve jeepler dahil),

Dolayısıyla ÖTV'siz jeep alabilirsiniz.

teşekkürler. araç kampanyalı fln ise kampanyadan yararlanma ihtimalimiz varmı bayinin yapdığı indirim vs. olabilirmi ?

Eğer jeepi yurt içinden alırsan ÖTV ve MTV muafiyeti var 1600 cc ye kadar, ama yurt dışından 1600 cc de olsa jeep getiremezsiniz, çünkü binek otomobil olarak geçmiyor tebliğde, arazi taşıttları ve jeepler hariç diyor.

Üst Alt